Äppelsockerkaka


image230

Gott att äta den med vaniljsås/visp!
Den kan självklart bakas ut som muffins om man hellre vill det.
Äpplen kan bytas ut till vilken liknande frukt som helst tex. persika eller päron.

Ingredienser

50 g margarin
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Lite vaniljsocker

2 äpplen
Kanel till garnering
Socker till garnering

Gör så här

Smörj och bröa en form, gärna med borttagbara kanter.
Smält margarin och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mjölk + margarin.
Häll smeten i formen och tryck ner äppelklyftor i något fint mönster :)
Häll på ett tunt lager kanel och socker över kakan.
In i ugnen på 175 grader i 40 min.

Källa: Matklubben

Kyckling med viltsås 4 port

image229

30 min
Otroligt lättlagad och omtyckt av alla som blir bjudna. Skiva gärna upp kycklingen vid servering.

4 kycklingfiléer (ca 500 g)
1 msk smör/olja
2 krm nymalen svartpeppar
6 krossade enbär
1 tsk torkad timjan
1 msk soja
2 dl lätt créme fraiche
1/2 dl konc svartvinbärssaft
1 dl vatten
1 hönsbuljong

Bryn kycklingen i smör eller olja i en gryta eller traktörpanna. ta några tag med pepparkvarnen.
krydda med enbär och timjan. rör ner soja, créme fraiche, svartvinbärssaft och vatten.
smula i buljongtärningen.
låt kycklingen koka under lock 20-25 min tills den är färdig och köttsaften klar utan rosa inslag.
servera med pressad potatis eller ris och en krispig blandad grönsallad, med tex babyspenat.

Källa: Laga Lätt

RSS 2.0