Apelsinkaka

 1 kaka

175 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
saft och skal av 1 apelsin
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl filmjölk

Glasyr:
2 dl florsocker
2 – 3 msk kakao
2 msk vatten
några droppar olja

Garnering:
rivet apelsinskal


Smörj och bröa en rund tårtform. Sätt ugnen på 175°.
Rör margarin och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget och rör om väl mellan varje. Rör ned apelsinskal och saft. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned det. Tillsätt filmjölk, häll upp smeten i formen och grädda 35 – 40 minuter på nedersta falsen.
Sikta florsocker och kakao till glasyren, blanda med vatten och olja och rör till en jämn smet. Bred den över den kalla kakan och strö över litet rivet apelsinskal.

Saftig och go´!

RSS 2.0