Tobloronemousse
För 4 personer.
Väldigt god mousse, enkel att göra och inte för söt.
150 g toblerone
1 dl grekisk yougurt
1,5 dl vispgrädde
Frukt eller bär till garnering
1 dl grekisk yougurt
1,5 dl vispgrädde
Frukt eller bär till garnering
Helstekt oxfile med potatisgratäng haricots verts och rödvinssås
600 g | oxfilé |
---|---|
1 kg | potatis |
1 st | gul lök, tunnt skivad |
2 st | vitlöksklyftor, pressade |
3 dl | vispgrädde |
3 dl | standardmjölk |
1 tsk | timjan |
1 nypa | salt |
1 nypa | peppar |
2 dl | gratängost |
1 paket | rödvinssås |
200 g | haricots verts |
0,5 st | schalottenlök, finhackad |
Tillagning
- Koka upp grädde och mjölk, tillsätt potatis, lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Sjud potatisen 10-15 minuter tills den blir mjuk och häll sedan över till eldfast form. Så här långt kan man förbereda innan.
- Toppa med gratängosten och gratinera 30-40 minuter på 175 grader.
- Salta och peppra den hela köttbiten väl. Stek köttet runt om i het panna med smör.
- Stek köttet färdigt i ugn på 175 grader. Stek med termometer för perfekt resultat – rare 40 grader, medium 55 grader, well done 65 grader.
- Koka haricots verts i saltat vatten 5 minuter, häll av vattnet, lägg i en klick smör och schalottenlöken.
- Servera oxfilén i skivor med gratäng, rödvinssås och haricots verts.
Såååå gott!!
Smarriga chokladbollar
200 g smör
2 dl socker
6 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1 msk cacao
3 msk O'boy
4 msk kallt starkt kaffe
Kokos för rullning
Blir ca 25 st
2 dl socker
6 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1 msk cacao
3 msk O'boy
4 msk kallt starkt kaffe
Kokos för rullning
Blir ca 25 st
1. Blanda alla ingredienserna utom kaffet och kokos i en skål.
2. Tillsätt kaffet och blanda alltihop till en smet.
3. Forma smeten till bollar, cirka 3-4 centimeter i diameter och lägg dem på ett fat.
Ta gärna hjälp av en sked, så går det lite lättare att rulla.
Ta gärna hjälp av en sked, så går det lite lättare att rulla.
4. Rulla sen bollarna i kokos och lägg dem på ett fat.