Morotskaka
Ger 8 Bitar
3 Ägg |
2 dl Socker |
3 dl Morot; grovt rivna |
1 dl Russin |
2 1/2 dl Vetemjöl |
2 tsk Bakpulver |
1 tsk Vaniljsocker |
1 1/2 tsk Kanel |
1 tsk Kardemumma |
1 Krm ingäfära |
1 1/2 dl Gräddfil |
GLASYR |
---|
1 1/2 dl Creme fraiche |
2 msk Florsocker |
1 tsk Vaniljsocker |
GARNERING |
Citronmeliss |
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt morot och russin.
Blanda samman mjöl, bakpulver och kryddor.
Rör ner det i smeten.
Tillsätt gräddfil.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter till 8
bitar. Grädda i ugn vid 175ø ca 40 minuter. Låt kallna.
Vispa creme fraichen rätt så hårt.
Smaksätt med florsocker och vaniljsocker.
Bred glasyren över kakan och garnera med citronmeliss.
Gjorde denna kakan på jobbet alldeles nyss. Jättegod! ;)
Kommentarer
Trackback