En annan variant på tandoorikyckling
+
4 port
4 kycklingfiléer, ca 500 g
marinad:
1/2 dl matyoghurt
1/2 dl tandoori currypasta
Blanda ihop marinaden i en plastpåse.
Lägg i kycklingen och låt marinera i kylen ca 4 timmar.
sätt ugnen på grill, 275 grader.
grilla ev kycklingen ca 1 min i grillpanna.
Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och stek i övre delen av ugnen tills den fått färg, ca 5 min.
sänk värmen till 150 grader och stek ytterligare ca 10 min. servera med raita eller matyoghurt, ris och sallad.
Såhär gjorde vi:
Vi hade bröstfiléer som vi la i marinaden.
Efter 4 tim satte vi på ugnen på 225 grader faktiskt..
smörjde en ugnssäker form och la i kycklingen.
den stog i ugnen på samma temperatur i 25-30 min. ;) Gott!!
Kommentarer
Trackback