Ostpaj med svamp, nötter och broccoli


image112


4-6 pers

pajdeg:

3 dl vetemjöl
(1/5 tsk salt till matpaj)
(2 msk socker till söt paj)

150 g kylskåpskallt margarin eller smör
1-2 msk iskallt vatten

Fyllningen:
3-4 dl färskriven ost
1/2 dl torkade trattkantareller
150 g broccoli
50-100 g hackade valnötskärnor
3 ägg
3 dl standardmjölk
3-4 dl färskriven lagrad ost
salt, svartpeppar

klä en pajform, ca 22 cm i diameter. med utkavlad deg.
Nagga degen med en gaffel.
Förgrädda pajsklalet utan fyllningen i 200 grader 12-15 min.
smula sönder den torkade svampen.
lägg den i blöt i lite vatten i ca 15 min.
koka broccolin i lättsaltat vatten och spola den sedan direkt med kallt vatten.
(det här kockknepet gör broccolin vackrare och godare.)
låt rinna av väl.
skär broccolin i stpra bitar.
lägg ut 1/3 av den rivna osten i det förgräddade pajskalet, ta sedan broccolibitar och svamp.
(avrunnen och urkramad men inte fräst) och hackade nötter.
vispa ihop äggen med mjölk och resten av osten, krydda med salt och peppar.
häll detta över allt i pajskalet och sätt in i ugnen att gräddas klar i 30-40 min.

Jättegod paj som faster bjöd oss på! ;) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0