Kanelbullar


image303


40 st (för mej blev det 31 st ganska stora!)

2 pkt jäst
5 dl mjölk
1,6 l vetemjöl
200 g smör
2 dl vit sirap
2 ägg
1 tsk salt
3 tsk kardemumma

kanelfyllning:
125 g mandelmassa
125 g smör
1 dl socker
3 1/2 msk ströbröd
2 msk vatten
1,5 msk kanel
(ca 100 g nougat) något som jag inte hade i!

Brödglans:
2 ägg
2 krm salt
1 msk vatten

Topping:
pärlsocker eller mandelflarn

Låt alla ingredienser bli rumstempererade.

  1. Smula jästen i en bunke. Häll över den rumstempererade mjölken och rör om så att jästen löser sig. Smält smöret och häll i det i bunken.
  2. Tillsätt sirapen, äggen, kardemumman, saltet och vetemjölet. Arbeta degen riktigt smidig och elastisk.
  3. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 40 minuter.
  4. Fyllning: Vispa riven mandelmassa med smör, (nogat), socker, ströbröd, vatten och kanel.
  5. Ta upp degen på bakbord, knåda och dela i fyra delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangel. Bred på fyllningen. Micra ev fyllningen lite, för att lättare kunna bre ut den.
  6. Rulla ihop från långsidan till en lång rulle. Skär i 2-3 cm bitar. Lägg glest på bakplåtspappersklädda plåtar.
  7. Låt jäsa under bakduk, 20 - 30 minuter.
    Sätt ugnen på 250 º.
  8. Vispa samman ägg, salt och vatten. Pensla de jästa bullarna ordentligt.
    Strö över pärlsocker och mandelflan.
Grädda mitt i ugnen 7 - 8 minuter. Vakta dem den sista minuten för de bränns snabbt!


De godaste kanelbullarna som jag gjort, precis som köpta! ;)

Kommentarer
Postat av: Emsan

Jag blir inte alls sugen :P

2008-04-23 @ 14:11:42
URL: http://www.emmaa86.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0