Äpplekaka i långpanna





Temperatur 200°

 Tid 25 min


4 ägg

5 dl socker

200 gr smör

2 dl mjölk

6 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

3-5 äpplen

4 msk socker

4 tsk kanel


Smält smöret.

Vispa ägg och socker poröst, blanda i mjöl och bakpulver, tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.

Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna.

Skala äpplena och skär dem i klyftor.

Vänd klyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.

Grädda i ca 25 minuter i 200°.

Skär upp kakan när den svalnat.


Kommentarer
Postat av: Sanna

Gott!

2008-08-18 @ 18:12:50
URL: http://sannakumlin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0