Bärpaj med smulpajsdeg
Denna gjorde jag på jobbet idag, den var jättegod och inte alls så mäktig.
Gjorde dubbel sats, vi var 8 personer som åt och endast lite blev över...
Hade kokat vaniljsås (marsán) till.
8 port
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
2 msk socker
100 g smör
Pajform 22-25 cm
Fyllning:
500 g bär
0,5 dl socker
1,5 msk potatismjöl
Smält fettet i en kastrull.
Rör ner smör, socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl.
Sätt ugnen på 225 grader.
Fyll botten på en ugssäker form med bär.
Strö över potatismjöl, sedan socker.
Till frysta, sockrade bär endast potatismjöl.
Strö över smuldegen.
Grädda mitten av ugnen ca 15-20 min till den fått fin färg.
Gjorde dubbel sats, vi var 8 personer som åt och endast lite blev över...
Hade kokat vaniljsås (marsán) till.
8 port
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
2 msk socker
100 g smör
Pajform 22-25 cm
Fyllning:
500 g bär
0,5 dl socker
1,5 msk potatismjöl
Smält fettet i en kastrull.
Rör ner smör, socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl.
Sätt ugnen på 225 grader.
Fyll botten på en ugssäker form med bär.
Strö över potatismjöl, sedan socker.
Till frysta, sockrade bär endast potatismjöl.
Strö över smuldegen.
Grädda mitten av ugnen ca 15-20 min till den fått fin färg.
Kommentarer
Trackback