Riktigt god Fiskgratäng med gratinerad potatismos!




image313


4 port
500-600 g färsk eller fryst fiskfile tex torsk, kolja,kummel,knot,gös,lax,rödspätta
1 tsk salt

Gratängsås

2 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl vätska (fiskspad+musselspad eller vatten+buljongtärning)
1 äggula
1 dl grädde
salt, vitpeppar
1 msk pressad citron
klippt dill
ca 100 g frysta räkor

Gratinering:
Riven ost

Smörj en ungssäker form med smör. Lägg på fiskfileerna och strö över salt.
Gör såsen:
smält fettet, rör ner mjölet och späd med vätskan. koka upp under omrörning och koka såsen 3-5 min.
Blanda äggulan med grädden och häll den i såsen under vispning. Den får sedan inte koka!
smaka av med salt,peppar och pressad citron.
Lägg räkorna och klippt dill ovanpå fisken. häll över såsen.
strö över osten.

Potatismos 4 port:
12 (ca 1 kg) medelstora potatisar
1-2 dl mjölk (eller grädde som jag tog)
2 msk smör eller margarin
1/2-1 tsk salt
en aning riven muskonöt
ströbröd

Gör moset lite fastare (ta mindre vätska) än vanligt.
Blanda i alla ingredienserna.
Klicka eller spritsa moset i små "toppar" runt fisken.

Gratinera 225 grader ca 30 min i mitten av ugnen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0