Kladdkaka 8 port





ca  30  minuter


 3 dl  vetemjöl 

2 krm  salt 

1 dl  kakao 

2 tsk  vaniljsocker 

5 dl  strösocker 

4 st  ägg 

225 gram  smör 


Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter. Smält smöret och låt svalna lite.Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Rör ner smöret(175g). Häll smeten i formen. Grädda kakan ca 35 min. Kakan ska vara lös i mitten, men fast i kanterna när den är färdig. Låt kakan kallna helt innan den glaseras.

Glasyr: Smält chokladen och smöret(50g) på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna.

Servera med frukt eller bär och lättvispad grädde.

Sååååå god!!!! Dock inte så nyttig.... ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0