Kanelbullar
80 st
Bulldeg
2 paket jäst (a´50 g), för söta degar
300 gram smör
1 liter mjölk (3%)
1 dl socker
1 dl vit sirap
1.6 kg vetemjöl (spara lite till utbakning)
1 tsk salt
1 msk kardemumma malen
3 msk vaniljsocker
Fyllning
300 gram smör
3 dl socker
3 msk kanel malen
Pensling
2 st ägg
Garnering
1 dl pärlsocker
1.Bulldeg: Mät upp 1,5 kg vetemjöl och tillsätt kardemumma, salt, vaniljsocker.
2.Använd Assistent att göra degen i. Smula sönder jästen i bunken. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader. Häll lite av degspadet på jästen och rör om till den smält. Tillsätt resten av degspadet.
3.Tillsätt sirap och socker rör om. Tillsätt mjölblandningen. Kör assistenten i ca. 4 minuter och knoda ihop till en deg. Låt jäsa i ca. 30 minuter övertäckt med duk eller lock.
4.Blanda ihop fyllningen i en skål.
5.Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och välj vilken form på bullarna du vill ha.
6.Ta en tredjedel av degen. Baka ut till en rektangel, bred på fyllningen (de olika fyllningarna kan användas till alla former), välj bullform, skär och lägg på plåt eller i bullformar.
7.Låt jäsa på plåt ca. 30 minuter. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker/flagad mandel/färgat pärlsocker eller nötter.
8.Kanelsnurror: Kavla ut lite deg till en rektangel och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär 1,5-2 cm tjocka skivor. Lägg dem med snittytan neråt (den sida av bullen som du nyss skar) i en papperbullform eller direkt på plåten.