Barnmat Torsrätt med dillsås


  • 400g torsk
  • 3dl ris
  • 5dl ärtor
  • 4 st normal stora morötter smör,vetemjöl,dill,svartpeppar
Gör så här:
  1. 1. koka fisken mjuk
  2. 2. skölj riset & koka den enligt beskrivning
  3. 3. skala & skär morötterna i små bitar, koka upp & häll i ärtorna sist
  4. 4. spara buljongen från fisken & använd denna till såsen
  5. 5. Ta fram en kastrull och häll i ca 4dl av kokvattnet från fisken. (eller så mycket som behövs) Vispa ner några matskedar mjöl & koka upp under omrörning. Lägg i en stor klick smör & krydda med peppar och dill
Tips Buljongen i såsen kan bytas ut mot t.ex mjölk/matgrädde eller så går den bra att ha i 50/50.

Nu har jag kommit på det!!

Det är ju sverigekaka som jag gjorde som var så gott..
sockerkaka med fyllning! ;)

Typ som denna:


 
 

Ingredienser

Sockerkaka:
3 Ägg
3 dl Socker
3 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 dl kokhett Vatten

Fyllning:
125 gram Margarin
1 dl Mjölk
4 tsk Vaniljsocker

Florsocker att pudra över


Vispa ägg & socker pösigt, blanda i vetemjöl & bakpulver. tillsätt vatten & grädda i 175 grader 45-50 minuter.
Grädda i springform med löstagbar botten.

Fyllningen (görs efter ca 30 minuter)

Smält smöret, tillsätt mjölk & koka ca två minuter (krämen ska tjockna lite)
Tillsätt vaniljsockret. Låt krämen svalna lite.

När kakan är färdig & lite avsvalnad men fortfarande varm så ska den delas i två bottnar. Bred ut krämen & lägg ihop kakan.

Pudra över florsocker när kakan kallnat.
Förvaras i kylskåp.

Om du vill göra den som tårta så gör så här:

Följ receptet men minska vaniljsockret i fyllningen till 2 tsk. När båda bottnarna är indränkta med vaniljvätskan
vispar du 2 dl grädde som breds på den ena bottnen. Skiva jordgubbar och lägg ovanpå.
Lägg ihop kakan. Vispa 3 dl grädde med 2 tsk vaniljsocker. Tillsätt 1 äggula och vispa krämen fast.
Bred den ovanpå och på sidorna av kakan. Garnera

RSS 2.0