Barnmat Torsrätt med dillsås
- 400g torsk
- 3dl ris
- 5dl ärtor
- 4 st normal stora morötter smör,vetemjöl,dill,svartpeppar
- 1. koka fisken mjuk
- 2. skölj riset & koka den enligt beskrivning
- 3. skala & skär morötterna i små bitar, koka upp & häll i ärtorna sist
- 4. spara buljongen från fisken & använd denna till såsen
- 5. Ta fram en kastrull och häll i ca 4dl av kokvattnet från fisken. (eller så mycket som behövs) Vispa ner några matskedar mjöl & koka upp under omrörning. Lägg i en stor klick smör & krydda med peppar och dill
Nu har jag kommit på det!!
Det är ju sverigekaka som jag gjorde som var så gott..
sockerkaka med fyllning! ;)
Typ som denna:
3 Ägg
3 dl Socker
3 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 dl kokhett Vatten
Fyllning:
125 gram Margarin
1 dl Mjölk
4 tsk Vaniljsocker
Florsocker att pudra över
Grädda i springform med löstagbar botten.
Fyllningen (görs efter ca 30 minuter)
Smält smöret, tillsätt mjölk & koka ca två minuter (krämen ska tjockna lite)
Tillsätt vaniljsockret. Låt krämen svalna lite.
När kakan är färdig & lite avsvalnad men fortfarande varm så ska den delas i två bottnar. Bred ut krämen & lägg ihop kakan.
Pudra över florsocker när kakan kallnat.
Förvaras i kylskåp.
Om du vill göra den som tårta så gör så här:
Följ receptet men minska vaniljsockret i fyllningen till 2 tsk. När båda bottnarna är indränkta med vaniljvätskan
vispar du 2 dl grädde som breds på den ena bottnen. Skiva jordgubbar och lägg ovanpå.
Lägg ihop kakan. Vispa 3 dl grädde med 2 tsk vaniljsocker. Tillsätt 1 äggula och vispa krämen fast.
Bred den ovanpå och på sidorna av kakan. Garnera
sockerkaka med fyllning! ;)
Typ som denna:
![]() |
Ingredienser
Sockerkaka:3 Ägg
3 dl Socker
3 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 dl kokhett Vatten
Fyllning:
125 gram Margarin
1 dl Mjölk
4 tsk Vaniljsocker
Florsocker att pudra över
Grädda i springform med löstagbar botten.
Fyllningen (görs efter ca 30 minuter)
Smält smöret, tillsätt mjölk & koka ca två minuter (krämen ska tjockna lite)
Tillsätt vaniljsockret. Låt krämen svalna lite.
När kakan är färdig & lite avsvalnad men fortfarande varm så ska den delas i två bottnar. Bred ut krämen & lägg ihop kakan.
Pudra över florsocker när kakan kallnat.
Förvaras i kylskåp.
Om du vill göra den som tårta så gör så här:
Följ receptet men minska vaniljsockret i fyllningen till 2 tsk. När båda bottnarna är indränkta med vaniljvätskan
vispar du 2 dl grädde som breds på den ena bottnen. Skiva jordgubbar och lägg ovanpå.
Lägg ihop kakan. Vispa 3 dl grädde med 2 tsk vaniljsocker. Tillsätt 1 äggula och vispa krämen fast.
Bred den ovanpå och på sidorna av kakan. Garnera