Barnmat Torsrätt med dillsås


  • 400g torsk
  • 3dl ris
  • 5dl ärtor
  • 4 st normal stora morötter smör,vetemjöl,dill,svartpeppar
Gör så här:
  1. 1. koka fisken mjuk
  2. 2. skölj riset & koka den enligt beskrivning
  3. 3. skala & skär morötterna i små bitar, koka upp & häll i ärtorna sist
  4. 4. spara buljongen från fisken & använd denna till såsen
  5. 5. Ta fram en kastrull och häll i ca 4dl av kokvattnet från fisken. (eller så mycket som behövs) Vispa ner några matskedar mjöl & koka upp under omrörning. Lägg i en stor klick smör & krydda med peppar och dill
Tips Buljongen i såsen kan bytas ut mot t.ex mjölk/matgrädde eller så går den bra att ha i 50/50.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0