Smaskig kladdkaka
Man kan variera den hur man vill med att tillsätta godsaker i smeten och olika tillbehör och man tröttnar aldrig! =)
Du behöver:
3 ägg
4 ½ dl socker
2 rågade tsk vaniljsocker
6 matskedar kakao
1 ½ kryddmått salt
2 1/4 vetemjöl
150 gr smält smör
Ungnen sätts på 175 grader
1. Vispa ägg och söcker pösigt.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten.
3. Rör ner det smälta smöret i smeten.
4. Smöra och bröa en rund form (med avtagbar botten). Klipp eventuellt en cirkel av bakplåtspapper och lägg i botten.
5. Sätt kakan i ugnen, allra längst ner eller till och med på botten, i cirka 30 minuter, eller tills du fått den konsistensen du vill ha på kakan. Kakan får INTE bli torr i mitten.
6. Serveras helst kall tillsammans med någonting som du tycker är gott, vispad grädde eller med halvsmält glass. Kakan är garanterat jättegod utan tillbehör också.
3 st tips:
Blanda ner olika godsaker i smeten, krossad daim/annan god choklad/polkagrisar, låt fantasin flöda!
När kakan har svalnat något och du har själpt upp den så smält vit eller någon annan god choklad och bre uppepå eller över hela kakan,låt stelna.
Prova gärna vit choklad och garnera med jordgubbar när den är riktigt kall.
Gör kakan en dag innan servering, låt den stå i kylen över natten och bara njut när den ska ätas, smaskigt!!!
Källa: http://debatt.passagen.se/show.fcgi?category=4500000000000017&conference=10500000000000467&posting=19500000002581232