Frallor
Går att variera beroende på hur grova man vill att de ska vara
och vilken "topping" man väljer att lägga på.
15 st
5 dl mjölk
1.5 tsk salt
50 gram jäst
1 msk honung eller sirap
0.25 dl matolja
7.5 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl, dinkel eller rågmjöl
Värm vätskan till 37 grader. Smula ner jästen i en stor bunke (maskin) och rör ut den med lite av vätskan. Tillsätt sen salt, socker, olja.
Tillsätt resten av vätskan och arbeta ner mjölet. Rör tills degen är slät och släpper bunkens kanter.
Jäs till dubbel storlek under duk. Tar ca 30 minuter.
Knåda degen med hjälp av maskinen. Dela degen i två delar och skär av ca 15 bitar som rullas till frallor och läggs på bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 250 grader. Låt jäsa under duk tills ugnen är varm.
Pensla eventuellt med ägg och strö över t ex vallmofrö, sesamfrön, solrosfrön eller annat gott.
Grädda ca 10 minuter, låt bullarna få lite färg på ytan. Låt svalna under duk.
Kommentar:
Gjorde dubbel sats och fick ca 26 st. Goda!
Själv strödde jag linfrön över bröden för att jag inte hade annat!