Smulrabarberpaj

Min pojkvän har tjötat om att jag ska göra detta länge och mammsen har varit här med egna rabarber
så hoppas att han blir glad och tycker det är gott! ;)


4-6 port

1 l rabarber (3-4 stjälkar)
2 msk potatismjöl
3/4 dl socker
2 tsk kanel

Smuldeg:
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl socker
1 dl vetemjöl


Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och skär rabarberna i 1/2 cm stora bitar.
Lägg rabarberbitarna i en pajform och blanda med potatismjöl, socker och kanel.

Rör smör, socker, mjöl och havregryn till en smulig deg. Smula degen över rabarberna. Grädda ca 25-30 minuter. Ät den gärna ljummen med vaniljsås eller glass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0