Frallor
Ingredienser
1 liter vatten
100 g jäst
1 dl olja
1 ägg
1 msk salt
2 msk strösocker
2,9-3 liter vetemjöl
Till pensling:
Ägg
Vallmofrön
Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen i det. Tillsätt olja, ägg, salt och socker. Tillsätt vetemjölet, lite i taget. Arbeta degen en stund och baka ut till småbullar, eller både småbullar och baguetter, och lägg på plåt.
Sätt ugnen på 250 grader.
Låt bullarna jäsa cirka 45 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda dem cirka 8 minuter. Låt frallorna svalna under bakduk.
brukar inte behöva mera mjöl än 2 liter, max 2,5 liter
100 g jäst
1 dl olja
1 ägg
1 msk salt
2 msk strösocker
2,9-3 liter vetemjöl
Till pensling:
Ägg
Vallmofrön
Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen i det. Tillsätt olja, ägg, salt och socker. Tillsätt vetemjölet, lite i taget. Arbeta degen en stund och baka ut till småbullar, eller både småbullar och baguetter, och lägg på plåt.
Sätt ugnen på 250 grader.
Låt bullarna jäsa cirka 45 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda dem cirka 8 minuter. Låt frallorna svalna under bakduk.
brukar inte behöva mera mjöl än 2 liter, max 2,5 liter