Fullkornsbröd


image41

Detta bakade jag igår, det blev jättegott! ;)

Ingredienser 1 bröd8 dl rågsikt
 2 dl rågkross
 1 dl havre eller vetekli
 1 dl linfrö
 1 tsk salt
 1 msk bikarbonat
 1 dl lingonsylt
 2 msk ljus sirap
 5 dl mild yoghurt Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Strö över lite rågkross. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0