Kålpudding på klassiskt vis 4 port
1 kålhuvud (1,5-2 kg)
2 msk matfett
salt och peppar
2 msk sirap
600 g blandfärs
2 ½ dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ringla över sirap. Ställ åt sidan medan du blandar färsen. Blanda blandfärs med vatten, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter, 175°c. Servera med potatis och lingonsylt.
Kommentarer
Trackback