Kålpudding på klassiskt vis 4 port


image68

1 kålhuvud (1,5-2 kg)

2 msk matfett

salt och peppar

2 msk sirap

600 g blandfärs

2 ½ dl vatten

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

 

Tillagningstid: Över 20 min

Svårighetsgrad: Medel

Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ringla över sirap. Ställ åt sidan medan du blandar färsen. Blanda blandfärs med vatten, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter, 175°c. Servera med potatis och lingonsylt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0