Måste dela med mej av ett gott recept jag gjorde i helgen..
TANDOORIKYCKLING MED FÄRSK MANGOSALSA 4 pers ca 30 min
500 g kycklinglårfiléer
2 msk tandooripasta
1 mango
2-3 msk sweet chilisås
1 kruka färsk korainder
1 krm salt
TILLBEHÖR
kokt ris
1. Tänd grillen eller sätt ugnen på 225 grader. koka riset.
putsa lårfilérna. lägg dem i en plastpåse och blanda ner tandooripastan, se till att allt blandas väl.
2. skär mangon vid kärnan i två halvor. skiva halvorna och skär bort skalet.
skär mangoköttet i små tärningar.
hacka 1/2 kruka koriander grovt. blanda mangotärningarna med sweet chilisås och koriander.
3. trä upp kycklinglåren 2 och 2 på mindre spett för hanterbarhetens skull.
grilla kycklingen 10-15 min eller stek i ugn 250 grader, ca 10 min.
4. kontrollera att kycklingen är färdig, ca 70 innertemperatur.
lårköttet kan gärna ligga en stund på grillen eller i ugnen.
det håller sig saftigt och blir inte torrt på samma sätt som bröstkött.
servera med ris, salsa och korianderblad.
Kommentar:
Vi grillade i ugn pga dåligt väder.
Gjorde inte spett utan la dem bara rakt ner i en form.
Detta recept kan jag rekommendera.
Väldigt enkelt och gott.
och hör inte heller till vanligheterna att man äter!
Väldigt uppskattat! ;)