Ostbröd med oregano

Ugn 200°
25 g jäst
2 ½ dl mjölk
1 tsk salt
1 msk oregano
75 g riven ost
ca 6 dl vetemjöl
Till pensling:
smält smör
oregano
lite riven parmesanost
Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till ca 37°.
Rör ut jästen med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, salt, oregano och den rivna osten.
Tillsätt mjölet och arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt till dubbel storlek.
Knåda degen lätt och dela den sen i tre bitar som rullas ut till ca 4 dm långa rullar och flätas. Lägg flätan i en smord avlång form (1 1/2 1). Täck och låt jäsa ca 1/2 tim.
Pensla med smält smör, strö på lite oregano och riven parmesanost. Grädda i 200° ugnsvärme, i nedre delen av ugnen ca 1/2 tim. Kolla med sticka när brödet är färdigt.
Ta ev ur formen och låt undersidan få litet färg på ugnsgallret.
Låt brödet kallna på galler under duk.
Kommentarer
Trackback