Tekakor

 

image69

ca 12 st

Gröt:

2½ dl mjölk

1½ dl havregryn

1/4 tsk salt

Koka gröten först.

75 g smör eller margarin i bitar blandas in i gröten och låt smältas


Deg: 
2½ dl mjölk

50g jäst

½ dl sirap

750 g vetemjöl =(ca 1 liter)

 

1. Koka gröt och tillsätt 75g fett.

2.Tillsätt mjölken och smula ner jästen. Kolla, att degvätskan är ungefär + 37o.

3.Tillsätt sirap och hälften av mjölet.

4.Tillsätt resten av mjölet och arbeta degen tills den är blank och släpper bunkens kanter.

5. Låt degen jäsa 30-40 min eller vila i 10 min.

6. Mjöla bakbordet, häll upp degen och knåda den smidig.

7. Dela degen till 12 delar och kavla ut dem till runda kakor, ½ cm tjocka

8.Nagga dem med gaffel och låt dem jäsa under bakduk eller värmeskåp.

9.Grädda kakorna tills de fått vacker färg och känns lätta, ca 10 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0