Vegetarisk lasagne


image67

Recept för 3-4 portioner (dubbel sats fyller vår långpanna):
  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 grovt rivna morötter
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 400-500 g keso
  • 2 msk olja
  • 2 hg riven smakrik ost, tex lagrad Cheddar
  • 12 plattor lasagne (grön eller vit)
  • 2 dl mjölk
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 1 msk basilika eller italiensk salladskrydda
  • salt
  • svartpeppar
Gör så här:
  1. Bryn lök och morot i olja i en gryta
  2. Häll i tomaterna och låt koka i 15 minuter
  3. Sätt ugnen på 225° C
  4. Krydda
  5. Rör i keson, det bör vara ca 1 liter sås
  6. Smörj en eldfast form
  7. Varva lasagne, sås och ost så att lasagnen täcks med sås
  8. Fyll ev på med litet mjölk, lasagnen absorberar rätt mycket
  9. Grädda lågt i ugnen i ca 30 minuter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0