Vegetarisk lasagne

Recept för 3-4 portioner (dubbel sats fyller vår långpanna):
- 2 finhackade gula lökar
- 2 grovt rivna morötter
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 400-500 g keso
- 2 msk olja
- 2 hg riven smakrik ost, tex lagrad Cheddar
- 12 plattor lasagne (grön eller vit)
- 2 dl mjölk
- 2 klyftor pressad vitlök
- 1 msk basilika eller italiensk salladskrydda
- salt
- svartpeppar
- Bryn lök och morot i olja i en gryta
- Häll i tomaterna och låt koka i 15 minuter
- Sätt ugnen på 225° C
- Krydda
- Rör i keson, det bör vara ca 1 liter sås
- Smörj en eldfast form
- Varva lasagne, sås och ost så att lasagnen täcks med sås
- Fyll ev på med litet mjölk, lasagnen absorberar rätt mycket
- Grädda lågt i ugnen i ca 30 minuter
Kommentarer
Trackback