Vegetarisk lasagne med spenat
4 personer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 burk hela tomater (jag använde krossade tomater och delade vanliga hela)
1 tsk torkad basilika
250 g fryst hel spenat
300 g keso
4 dl riven vällagrad ost
salt
peppar
10 lasagneplattor
2 dl mjölk , 3%
hacka lök och vitlök och fräs i olja i 5 min.
Blanda i tomaterna och basilika.
koka upp och låt det sedan puttra utan lock i ca 15 min.
sätt ugnen på 225 grader. tina spenaten och krama ur överflödig vätska.
skär den grovt. blanda med keso och hälften av osten.
smaka av med salt och peppar.
smörj en ugnsfast form. varva de bägge fyllningarna med lasagneplattor.
börja med spenatröran och avsluta med ett lager tomatsås.
häll mjölken i kanten på lasagnen.
strö över resten av osten.
baka lasagnen i mitten av ugnen i ca 30 min. servera gärna med ett gott italienskt rödvin och sallad.
Källa: Matmagasinet November