Basilikabröd 12 st
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
Basilikaolja
1/2 dl basilika,1-2 st pressad/ finhackade vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
2 ml salt
Finfördela jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader.
Häll vatnnet över jästen och rör om tills det löst sig.
Tillsätt salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta samman till en smidig deg.
Strö över mjöl och låt jäsa ca 30 min under duk.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl.
Rulla smala längder, skär 15 cm långa bitar och gör en knut.
Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 min.
Grädda sedan mitt i ugnen ca 12 min.
Blanda under tiden ihop basilikaoljan och pensla med den direkt efter gräddningen.
Servera bröden nygräddade.
Gott ihop med soppa! ;)
3 dl vatten
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
Basilikaolja
1/2 dl basilika,1-2 st pressad/ finhackade vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
2 ml salt
Finfördela jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader.
Häll vatnnet över jästen och rör om tills det löst sig.
Tillsätt salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta samman till en smidig deg.
Strö över mjöl och låt jäsa ca 30 min under duk.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl.
Rulla smala längder, skär 15 cm långa bitar och gör en knut.
Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 min.
Grädda sedan mitt i ugnen ca 12 min.
Blanda under tiden ihop basilikaoljan och pensla med den direkt efter gräddningen.
Servera bröden nygräddade.
Gott ihop med soppa! ;)
Kommentarer
Trackback