Detta bjöd vi på!

Het kycklinggratäng

image293

För 12 pers, 25 min

1,5 kg grillat kycklingkött   (vi behövde 2 kg kyckling)
3 st röd lök
3 grön paprika
3 st vitlöksklyftor
3 tsk flytande smör
3 tsk sambal oelek
1,5 dl mango chutney
4,5 dl matlagningsgrädde
4,5 dl lättmjölk
3 st grönsaksbuljong
3 dl riven ost 17%
salt och peppar

Hacka lök, paprika och vitlök fräs mjukt i smöret.
Tillsätt sambal oelek, chutney, grädde, mjölk och buljongtärning.
Låt koka i 5 min.
Dela kycklingköttet i mindre bitar. Lägg köttet i en ungsfast form.
Smaka av såsen och häll den över köttet. Strö över riven ost och gratinera
 i 225 grader ca 10 min.Servera med ris och sallad. (vi hade fullkornsris)

Sallad med melon 12 port

6 tomater
3 gurka
1,5 kg honungsmelon
3 röd paprika
3 gul paprika

Dressing:
6 msk äppelcidervinäger
6 msk färsk basilika
9 msk olivolja
6 tsk socker
salt och peppar


Cheescake med kiwi 8-10 port (mammas goda recept)

image296

Pajskal:
160 g grova kex (ex. digestivekex)
8 tsk (knappt 3 msk) smält bordsmargarin


500 g kesella
2 st ägg
sötniningsmedel motsv. 1-1-1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 2 citroner
saften av 1/2 citron

Smörj in en pajform med löstagbar botten i lite smör.
krossa kexen i en mortel alt. matberedare.
Blanda med fettet och platta ut massan i pajformen.
Blanda fyllningen: kesella, ägg, sötningsmedel, vanilj, citronskal och saft.
Bred på fyllningen och grädda 200 grader i ca 20 min. Låt svalna.
Garnera med skivad kiwi.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0