Valnötsbullar med knaprig yta



 Detta brödet blev jättegott! ;)

16 st

25 g jäst
5 dl vatten
100 g valnötter
1/2 dl matolja (jag använde rapsolja)
2 tsk salt
4 dl fint rågmjöl
8-9 dl vetemjöl

Lös jästen i det kalla vattnet. Hacka valnötterna eller krossa dem i en mortel.
Häll ner jästspadet och tillsätt alla de övriga ingredienserna. Arbeta degen mycket väl, ca 20 min i maskin.
Jäs övertäckt till minst dubbel storlek,1-2 timmar.
ta upp degen på mjölat bord. dela den i 2 delar och rulla ut ilängderna.
mjöla väl.skär varje läng i 8 delar, forma till bullar och lägg över på plåt
(i receptet står det att man ska lägga dem på bakplåtspapper men för mej så fastnade bröden i pappret!
Bättre att ta smörja in plåten med olja tror jag..)
Jäs under bakduk ca 30 min. Värm ugnen till 250 grader.
Sätt in plåten i nedre av ugnen. Spreja med en blomsterspruta in i ugnen och stäng genast ugnsluckan.
Grädda i 10-15 min. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

Källa: Matmagasinet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0