Kyckling med viltsås 4 port

image229

30 min
Otroligt lättlagad och omtyckt av alla som blir bjudna. Skiva gärna upp kycklingen vid servering.

4 kycklingfiléer (ca 500 g)
1 msk smör/olja
2 krm nymalen svartpeppar
6 krossade enbär
1 tsk torkad timjan
1 msk soja
2 dl lätt créme fraiche
1/2 dl konc svartvinbärssaft
1 dl vatten
1 hönsbuljong

Bryn kycklingen i smör eller olja i en gryta eller traktörpanna. ta några tag med pepparkvarnen.
krydda med enbär och timjan. rör ner soja, créme fraiche, svartvinbärssaft och vatten.
smula i buljongtärningen.
låt kycklingen koka under lock 20-25 min tills den är färdig och köttsaften klar utan rosa inslag.
servera med pressad potatis eller ris och en krispig blandad grönsallad, med tex babyspenat.

Källa: Laga Lätt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0