Kyckling med viltsås 4 port

30 min
Otroligt lättlagad och omtyckt av alla som blir bjudna. Skiva gärna upp kycklingen vid servering.
4 kycklingfiléer (ca 500 g)
1 msk smör/olja
2 krm nymalen svartpeppar
6 krossade enbär
1 tsk torkad timjan
1 msk soja
2 dl lätt créme fraiche
1/2 dl konc svartvinbärssaft
1 dl vatten
1 hönsbuljong
Bryn kycklingen i smör eller olja i en gryta eller traktörpanna. ta några tag med pepparkvarnen.
krydda med enbär och timjan. rör ner soja, créme fraiche, svartvinbärssaft och vatten.
smula i buljongtärningen.
låt kycklingen koka under lock 20-25 min tills den är färdig och köttsaften klar utan rosa inslag.
servera med pressad potatis eller ris och en krispig blandad grönsallad, med tex babyspenat.
Källa: Laga Lätt
Kommentarer
Trackback