kokt falukorv med pepparrotsås och pulvermos
Ingredienser 1-2 portioner:
150-200 g falukorv
1 dl vatten
1/2 buljongtärning, grönsaks-eller kött-
1 skivad gul lök
1 persiljekvist
Sås:
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl korvspad
riven pepparrot
salt
svartpeppar
Dra skinnet av korven och lägg den hel eller i skivor i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning, lök och persilja. Låt korven sjuda tills den blir het. Fräs smör och mjöl till såsen. Späd med vätskorna och låt såsen koka några minuter. Smaka av med pepparrot, salt och svartpeppar.
Detta recept hittade jag då jag hade tänkt göra nåt med falukorv men inte visste vad jag orkade.
Det var enkelt å gött och tog inte långa stunden! ;)
Kommentarer
Trackback