Broccolipaj

Ugnstemperatur 200º IngredienserTill pajdegen: 2 ½ dl vetemjöl 50 g smör eller margarin 1 ½ dl keso ca 300 g broccolibuketter 2 ½ dl matlagningsgrädde 2 ägg 50 - 75 g ädelost salt och peppar Häll mjölet i en skål. Lägg i smöret skuret i små bitar. Fördela smöret i mjölet med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt keson och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform så att den täcker formens botten och kanter. Nagga med en gaffel. Tryck fast en remsa folie runt kanten så åker inte degen ner vid gräddningen. Ställ kallt i ca 15 minuter. Förgrädda sedan pajskalet ca 10 minuter. Förväll under tiden broccolibuketterna i saltat vatten ca 2 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Vispa ihop grädde och ägg med lite salt och peppar till en äggstanning. Fördela broccolin i det förgräddade paj skalet. Smula ner ädelosten. Häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat ca 30 - 35 minuter.
Kommentarer
Trackback