Helstekt oxfile med potatisgratäng haricots verts och rödvinssås

600 g oxfilé
1 kg potatis
1 st gul lök, tunnt skivad
2 st vitlöksklyftor, pressade
3 dl vispgrädde
3 dl standardmjölk
1 tsk timjan
1 nypa salt
1 nypa peppar
2 dl gratängost
1 paket rödvinssås
200 g haricots verts
0,5 st schalottenlök, finhackad

Tillagning

  1. Koka upp grädde och mjölk, tillsätt potatis, lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Sjud potatisen 10-15 minuter tills den blir mjuk och häll sedan över till eldfast form. Så här långt kan man förbereda innan.
  2. Toppa med gratängosten och gratinera 30-40 minuter på 175 grader.
  3. Salta och peppra den hela köttbiten väl. Stek köttet runt om i het panna med smör.
  4. Stek köttet färdigt i ugn på 175 grader. Stek med termometer för perfekt resultat – rare 40 grader, medium 55 grader, well done 65 grader.
  5. Koka haricots verts i saltat vatten 5 minuter, häll av vattnet, lägg i en klick smör och schalottenlöken.
  6. Servera oxfilén i skivor med gratäng, rödvinssås och haricots verts.

Såååå gott!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0