Sverigekaka
3 ägg
2,5 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Fyllning: Kokas häftigt i 2 minuter
125 gr margarin
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Gräddas i 175 grader i ca 40 min.
Gör en vanlig sockerkaka och låt den kallna.
Dela kakan på mitten och dränk de båda bottnarna med den kokta fyllningen.
Lägg ihop kakan och låt fyllningen stelna.
Garnera med siktat florsocker
2,5 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Fyllning: Kokas häftigt i 2 minuter
125 gr margarin
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Gräddas i 175 grader i ca 40 min.
Gör en vanlig sockerkaka och låt den kallna.
Dela kakan på mitten och dränk de båda bottnarna med den kokta fyllningen.
Lägg ihop kakan och låt fyllningen stelna.
Garnera med siktat florsocker
Kommentarer
Trackback