Hallonpaj med knaprigt täcke

För 4 personer.

En god hallonpaj till vaniljsås, grädde eller glass.

 1,5 l färska hallon eller 200 g frysta hallon
2 tsk potatismjöl (om hallonen är frysta eller blöta)
175 g smör
7 msk socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn

3 msk socker (över hallonen i pajformen)

 Sätt ugnen på 200°

Smörj en pajform med smör.

Lägg hallonen i formen och strö över 3 msk socker.

Smält smör i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn.

Blanda till en grynig massa och täck hallonen.

Grädda hallonpajen ca 25-30 tills den får fin färg.

Serveras ljummen. Njut!!!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0